Category Archives: ERIC CLAPTON

Eric Clapton – "CLAPTON"

«This album wasn’t what it was intended to be at all,» says Eric Clapton.»
It’s actually better than it was meant to be because, in a way, I just let it happen.
It’s an eclectic collection of songs that weren’t really on the map—and I like it so much because if it’s a surprise to the fans, that’s only because it’s a surprise to me, as well.»

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από το προσκήνιο, ο διάσημος κιθαρίστας του ροκ και των μπλουζ, Eric Clapton, κυκλοφόρησε τη νέα δισκογραφική του δουλειά στις 28 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχει και η παλιά… αγαπημένη του, Sheryl Crow.
Το άλμπουμ έχει τίτλο «Clapton» και πρόκειται για το 19ο σόλο studio άλμπουμ στη μακρά καριέρα του θρυλικού κιθαρίστα. Εκτός από τη Sheryl Crow (με την οποία ο Clapton διατηρούσε δεσμό στα τέλη της δεκαετίας του ’90) στο άλμπουμ συμμετέχουν επίσης και ο Steve Winwood, που μαζί με τον Clapton είχαν το συγκρότημα Blind Faith στα τέλη των 60s, ο εξαίρετος τρομπετίστας της τζαζ Wynton Marsalis, η μεγάλη μορφή του rhythm ‘n’ blues της Νέας Ορλεάνης Allen Toussaint και ο κιθαρίστας των Allman Brothers Band, Derek Trucks.
Το «Clapton» αποτελείται από 14 τραγούδια και την παραγωγή του επιμελήθηκε ο ίδιος ο Clapton μαζί με τον συχνό συνεργάτη του, τον παραγωγό Doyle Bramhall II.

Περιεχόμενα CD
01. Traveling Alone [03:55]
02. Rocking Chair [04:05]
03. River Runs Deep [05:53]
04. Judgement Day [03:14]
05. How Deep Is The Ocean [05:30]
06. Milkman [03:21]
07. Crazy About You Baby [04:09]
08. That’s No Way To Get Along [06:08]
09. Everything Will Be Alright [03:52]
10. Diamonds [04:23]
11. When Somebody Thinks You’re Wonderful [02:51]
12. Hard Times [03:46]
13. Rolling And Tumbling [05:18]
14. Autum Leaves [05:39]